Sofra
Pripremite s nama
Desert koji voli svako voće – gotov za manje od 30 minuta!
Ako tražite recept za kolač koji je gotov za manje od sat vremena, a izgleda i miriše kao da ste ga pripremali satima, ovaj sočni kolač s višnjama bit će vaš novi favorit.
Ukusi istoka
Mirisi Indije na vašem stolu: Isprobajte naan hljeb
Indija je kroz historiju bila raskrsnica kultura, a njena kuhinja odražava bogatstvo raznih uticaja arapskih i kineskih trgovaca, te perzijskih, mongolskih, turskih, britanskih i portugalskih osvajača.
Slojeviti užitak
Jabuka punjena suhim voćem i hrskavim orasima
Neke od najlepših uspomena nose mirise iz detinjstva – pečena jabuka, puna topline, meda i orašastih nota, vraća nas za porodični stol, bez suvišnih komplikacija.
Cherrylicious!
Pečene trešnje u zlatnoj kremi od badema i vanilije
Usred ljeta, dok su tržnice pune zrelih trešanja, naš omiljeni sezonski ritual zove iz rerne – Clafoutis.
samo za prave gurmane
Da li ste probali pohovanu pastrmku s orasima?
Ako volite ribu, a želite nešto novo i drugačije, ovaj recept je pravi izbor.
Desert ljeta
Najkremastiji domaći sladoled od breskvi koji ćete ikad probati
Kad ljeto pokaže svoje pravo lice – mirisno, zrelo i zlatno, breskve su prve koje nas pozovu u kuhinju.
Pripremite s nama!
Kombinacija koja ljeti nikad ne razočara: Neodoljiva galette s povrćem i sirom
Ljeti se kuhinja oslanja na ono najbolje što priroda daje – zreli paradajz, mesnate paprike, svježe začinsko bilje i mirisne sireve.
ledena poslastica
Zagrizite i zaljubite se: Ledena bomba sa sirom i voćem!
Osvježavajući desert koji se ne peče, savršen za ljetne dane ili posebne prilike.
ledene kocke
Ukusna ljetna poslastica, spremna za 30 minuta!
Ako tražite desert koji je lagan, kremast i punog okusa, ledene kocke su odličan izbor.
Savršenstvo iz rerne
Lagani desert za tople ljetne večeri: Babka s karamelom od hurmi
Iako babku često vežemo uz zimu i začine, ova ljetna interpretacija daje joj novu svježinu i to bez težine, ali s bogatstvom teksture i ukusa.
S puno okusa
Kremasti limun cheesecake koji se ne peče – i ne zaboravite bademe!
Za dane kad je pretoplo za rernu, a sve što vam treba je desert koji hladi, osvježava i topi se u ustima, ovaj cheesecake s limunom bez pečenja je nepogrešiv izbor.
Kuhamo odmah!
Italijansko, kremasto, Tucci odobrava: Spaghetti alla Nerano
Kad Stanley Tucci govori o hrani, Italija miriše i kroz ekran.
Pripremite za vikend
Brz, kremast i savršen za ljeto: Zdravi sladoled od ananasa
Ljeto je savršeno vrijeme za lagane i osvježavajuće deserte, a ovaj domaći sladoled od ananasa prava je zvijezda sezone.
Miris djetinjstva
Jednostavna štrudla s okusom nostalgije
Jedan od najpoznatijih kolača koji mnogima budi uspomene na djetinjstvo je štrudla od jabuka.
Slobodno kopirajte recept
Danas pravimo flan: Savršen spoj karamele, vanilije i svježih jagoda!
Flan je desert s tradicijom koja seže stoljećima unazad, prisutan u španskoj i latinskoameričkoj kuhinji kao simbol jednostavnosti i izvrsnosti.
Ne zaboravite jogurt
Sočni mücveri – hrskave pljeskavice pune okusa i začina
Mücver su hrskave pljeskavice od tikvica, nezaobilazan dio turske kuhinje koji osvaja jednostavnošću i osvježavajućim okusom.
Pripremite još danas
Sok od dinje koji će zamijeniti sve vaše smoothieje ovog ljeta
Ovaj sok od dinje pravi je ljetni ritual nježnosti prema tijelu i čulima.
Jednostavno, brzo i ukusno
"Moj MADI pate": Novi kremasti kokošiji namaz bez glutena
Mesna industrija MADI, vodeća mesna industrija u Bosni i Hercegovini s ponosom predstavlja novi proizvod Moj MADI pate - kremasti kokošiji namaz koji spaja vrhunski kvalitet i izuzetnu aromu u jedinstvenoj recepturi bez glutena.
Pripremite s nama!
Pita od šljiva – savršenstvo ljeta i sezonskog ploda
Ljeto donosi obilje svježeg voća, a šljive su jedna od najslađih i najsočnijih namirnica koje priroda u ovom periodu nudi.
Ljetna poslastica
Panna Cotta: Slatki italijanski klasik s osvježavajućim voćnim prelivom
Panna cotta - italijanski desert čije ime znači “kuhana krema”, osvojila je svjetske stolove svojom elegantnom jednostavnošću i svilenkastom teksturom.