Sofra
Vrlo jednostavno
Koristan savjet: Kako očuvati svježinu domaćeg ajvara?
zdrava grickalica
Zdravi domaći čips od korjenastog povrća – ukusan i bez štetnih dodataka
Jednostavna priprema
Za mnoge je ovo najbolji kolač od jabuka, isprobajte recept
čokoladna fantazija
Kad zagrizeš i stane vrijeme: Bečka torta!
zdravija verzija
Gastro hit: Recept za savršenu špansku musaku s patlidžanom!
Donosimo vam špansku verziju musake koja sve više osvaja društvene mreže, a sve više ljubitelja zdravih jela prepoznaje njenu jednostavnost, drugačiji ukus i nutritivne prednosti. Na prvi pogled, španska musaka ne razlikuje se puno od tradi...
Čak iako duže sjedite
Kako izbjeći debljanje na poslu? Započnite dan s ovim zdravim doručkom!
Ako želite održati stabilnu energiju tokom radnog dana i izbjeći nepotrebno debljanje, kvalitetan doručak je prvi korak.
U zdravom doručku trebaju biti prisutni proteini, vlakna, zdrave masti i složeni ugljikohidrati. Ovaj obrok će vas dr...
Jednostavna priprema
Zdrava večera koja topi salo: Gotova za 5 minuta!
Mnogi nutricionisti slažu se da bi večera trebala biti najlakši obrok, ali ne radi se samo o količini hrane, već i o namirnicama koje su lagane za probavu.
Dok doručak i ručak često preuzimaju glavnu riječ, večera ima ključnu ulogu u tome...
kap kreativnosti
Kako napraviti prirodne boje za kolače kod kuće?
U nastavku, vodič korak po korak kako da od svakodnevnih sastojaka stvorite prekrasne boje koje će vašim slasticama dati poseban šarm.
Prirodne boje mogu biti u tečnom ili praškastom obliku, a izrađuju se od voća, povrća ili začina. Njihov...
'TasteAtlas'
Napulj proglašen gradom s najboljom hranom na svijetu u 2024. godini
Talijanska regija Kampanija proglašena je regijom s najboljom hranom na svijetu, a grad s najboljom hranom na svijetu više nije Rim, kao prošle godine, već Napulj.
Već smo vam pisali o najboljim jelima na svijetu, o čemu više možete saznat...
Recepti
Kolači ne moraju biti puni šećera i bijelog brašna, napravite zdrave čupavce bez glutena
Srećom, uz nekoliko prilagodbi, čupavce možete napraviti u zdravijoj verziji, bez gubitka okusa i teksture koje obožavamo.
Idealan recept koji sjedinjuje sve navedeno pronašli smo kod food blogerice Laure Bais kojeg prenosimo u cijelosti....
Čuvajte zdravlje
Namirnice koje ubrzavaju metabolizam, prema nutricionistima
Zdravi proteini nisu samo ključni za oporavak mišića i opšte zdravlje, već također mogu igrati značajnu ulogu u sagorevanju kalorija i metaboličkoj efikasnosti.
Dodavanje visokokvalitetnih proteina doručku može pomoći u stabilizaciji nivoa...
najpoznatije jelo
Slatkom kupusu dodajte ova dva sastojka: Dobit će poseban šmek
Kako biste ga pripremili potrebne su vam jeftini sastojci, a ovo jelo na kašiku mnogi vole. Ipak, kupus dok se kuha ima specifičan miris i obično se dodaje klinčić kako bi se on ublažio.
Ali, postoje još dvije namirnice koje vam mogu pomoć...
Savjeti kuharice
Najčešće pogreške prilikom kuhanja pirea od krompira
Iako mnogi misle da ga je relativno jednostavno pripremiti (skuhate krumpir, dodate mu mlijeko i maslac i zgnječite), zapravo puno toga može poći po zlu.
Mnogi će krompir prvo skuhati u vodi, no kuharica Rosemary Gill, koja često dijeli sv...
recept
Lažna lijena pita
Sastojci:
1 kg rendane bundeve
150 g šećera
3 vanilin šećera
1 puding od vanilije
1 kašika cimeta
3 jaja
prstohvat soli
100 g šećera u prahu
90 ml ulja
120 ml mlijeka
210 g brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Bundevu ogulite i...
bogata nutritijentima
Kako da zamrznete dunje?
Priprema1. Dunje berite dok su malo zelene i ostavite da dozrijevaju na hladnom i tamnom mjestu. Dunje se mogu zamrznuti svježe ubrane, no kako bi zadržale okus, boju i hranjive tvari, preporuča ih se ipak prije zamrzavanja kratko blanširat...
halloween
VIDEO 'Strašna' pizza za Noć vještica: 'Mrtvačke glave' od gljiva
Izrada ukrasa za Noć vještica može biti kreativna, jednostavna, ali i povoljna u isto vrijeme.
Naime, radi se o prilično standardnom receptu za pizzu, s tim da je jedina razlika u tome da gljive koje idu na vrh pizze dekorišete u obliku mr...
Mali trikovi velikih majstora
Sve što niste znali o korištenju papira za pečenje
Ako volite kuhati i želite da vaša jela budu vrlo blizu onima iz restorana, uz umijeće i ljubav prema kuhanju potrebni su vam i mali trikovi, a neki od njih stvarno rade značajnu razliku.
Jedan od takvih savjeta je i micanje rešetke i stav...