priprema
Prirodna formula
Tajna trudnica koje porođaj dočekaju bez straha
Savremena istraživanja potvrđuju da integracija prirodnih tehnika poput aromaterapije i mindful disanja može značajno doprinijeti pozitivnom iskustvu poroda i kvalitetnijem oporavku.
Aromaterapija koristi eterična ulja koja preko olfakto...
Brzo i lako
Uzgojite rukolu bez vrta – bit će spremna za jelo za 10 dana
Ako sanjate o malom, zelenom kutku u stanu koji donosi i okus i miris svježine, rukola je idealan početak. Brzo klija, ne traži puno prostora i savršena je za one koji žele uzgojiti nešto korisno bez vrta.
Kako posaditi rukolu?
Odaberi te...
Ne zaboravite jogurt
Sočni mücveri – hrskave pljeskavice pune okusa i začina
Lagane, aromatične i savršene za tople dane, ove pljeskavice idealne su za obrok bez težine, a uz hladni jogurt pružaju nezaboravan gastronomski užitak.
Sastojci
500 g tikvica
2 jaja
70 g brašna
2 čehna bijelog luka (sitno sjeckana)...
Pripremite još danas
Sok od dinje koji će zamijeniti sve vaše smoothieje ovog ljeta
Lagano sladak, svilene teksture i osvježavajuće jednostavan, idealan je za duga, vrela popodneva kad žudimo za nečim što nas hladi iznutra.
Sastojci
1 zrela dinja
Sok ½ limete (ili limuna)
Kašika meda ili agavinog sirupa (po želji)
4...
mijenja sve
Kuhani kukuruz nikad sočniji zahvaljujući ovom triku
Vrsni meksički i francuski chefovi znaju da postoji jedan tajni sastojak koji kuhanom kukuruzu daje slast, dubinu i onu posebnu notu. Riječ je o mlijeku.
Dodavanjem mlijeka u vodu za kuhanje kukuruza dobijate savršeno sočan, blago kremast...
I da, imamo recept
Hrskava korica, sočan biskvit: Pripremite medenu slasticu s bademom
Medena slatkoća u paru s blago tostiranim bademovim listićima donosi fini balans između nježnog i malo hrskavog, savršen za uživanje uz popodnevnu kafu ili čaj.
Sastojci:
150 g bademovog brašna
100 g glatkog brašna
150 g šećera
100...
Video
Viralna salata ljeta: Gotova za 5 minuta, osvježava satima
Upravo zato ova viralna ljetna salata s lubenicom, fetom i avokadom sve češće završava na tanjirima, pa i u kuhinji princeze od Walesa, Kate Middleton, pišu britanski mediji.
@spoonful.stories1 Salad of the summer ☀️🍉 Ingredients: -Wate...
Lagano pakiranje
Šta ponijeti na piknik? Spisak za bezbrižan dan u prirodi
Kako biste izbjegli stres i osigurali uživanje, važno je unaprijed isplanirati meni i ambijent.
Hrana
Lagana, praktična i ukusna
Birajte namirnice koje se lako prenose i ne zahtijevaju dodatno grijanje. Idealni su:
Mini sendviči (s in...
Pripremite za ručak
Hrskavo zadovoljstvo: Jednostavno dobre Patatas Bravas
Ovo je jelo istinski simbol španske nepretenciozne gastronomije – rustikalno, ali s karakterom, jednostavno, a opet savršeno za gurmanski užitak. Van hrskavo, unutra kremasto, uz umak koji vas iznenadi tačno u pravom trenutku.
Sastojci (za...
Slojevi okusa
Mascarpone, espresso i dašak marsale: Tiramisu sladoled za istinske sladokusce
Predstavljamo recept oblikovan za tople večeri, ali i za sve one trenutke kada vam treba instant pasoš u italijansku slastičarsku nirvanu.
Sastojci
Piškote natopljene espressom
400 g piškota
3 šoljice svježe kuhanog espressa
150 g b...
Pripremite ovog vikenda!
Od prvog hrskavog lista do zadnje mrvice – domaće sfogliatelle kao iz italijanske pekare
Naziv potiče od riječi sfoglia, što znači list, a svaki zalogaj otkriva desetke nježno pečenih slojeva tijesta.
Sastojci (za otprilike 10 komada)
Tijesto
250 g glatkog brašna (tip 00)
1 kašikica soli
100 ml mlake vode
30 g otopljeno...
I svi traže još!
Banana split s ovim jednostavnim dodatkom postaje vrhunski desert
Ova verzija slavnog banana splita koristi med kao prirodnu nit koja povezuje svaki sloj: voće, sladoled i hrskave dodatke.
Sastojci (za 2 porcije):
2 zrele banane
3 kugle sladoleda (1 čokoladni, 1 vanilija, 1 po želji)
2 kašike meda (...
Pripremite kao profesionalac
Donosimo trik za najbolji pečeni krompir ikad
Ova jednostavna kombinacija donosi hrskavost izvana i savršenu mekoću iznutra, što pečeni krompir čini neodoljivim.
Recept koji dijeli Harry Heal, poznatiji na društvenim mrežama kao "thehealchef", postao je pravi hit, a mi donosimo njegov...
Pripremite s nama
Pita od višanja: Klasična ljepotica ljeta u najsočnijem izdanju
Sastojci
Tijesto:
500 g glatkog brašna
350 g hladnog maslaca
180 ml ledene vode
15 g šećera + 2 kašike soli
1 jaje (za premaz)
45 g demerara šećera
Smjesa:
1,4 kg višanja (bez koštica)
170 g šećera
90 g kukuruznog škroba
s...
Lagani desert
Sočno, slatko i osvježavajuće: Breskve kakve još niste probali
U trenutku kad breskve dosegnu svoj mirisni vrhunac, vrijeme je za desert koji slavi njihovu punu zrelost i baršunastu slatkoću. Blanširane breskve s kremom i želeom od istih plodova je sve što vam treba.
View this...
Gotova dok kažete “keks”
Najlakša torta ikad: Petit Beurre bez pečenja
Brzo se priprema, a nestaje još brže. Idealna je za porodična okupljanja, praznične stolove ili jednostavno kad vam treba nešto slatko i sigurno.
Sastojci
Za kremu:
4 žumanca
100 g šećera
30 g gustina
400 ml mlijeka
30 g maslaca
1...
Okus koji osvaja
Kremasti desert za svaki dan: Matcha cheesecake s bijelom čokoladom
Kremast i s blagom gorčinom zelenog čaja, pravi je izbor za one koji žele nešto posebno, a opet jednostavno.
Sastojci
Podloga:
200 g mljevenog keksa (Digestive ili slični)
100 g rastopljenog maslaca
Krema:
500 g krem sira
200 m...
Probajte još danas
Molletes: Najbolji doručak kojeg (još) niste probali
Molletes, jelo koje spaja prženi grah, rastopljeni sir i svježu salsu na zapečenom hljebu, primjer je tog umijeća. Bez pretenzija, ali s dubinom. Svaki zalogaj vraća u toplinu uličnih pekara Ciudad de Méxica.
Sastojci (za 2 osobe)
2 svj...
Pripremite za vikend
Basque Burnt Cheesecake: Kada nesavršenstvo postane vrhunski užitak
Ovaj cheesecake dolazi iz San Sebastiána, baskijskog gastro raja, i već nekoliko godina nezaustavljivo osvaja slastičarske vitrine širom svijeta.
Za razliku od klasičnih cheesecakova koji se peku pažljivo da ostanu svijetli, glatki i gotov...
Pripremite s nama!
Gazpacho – ljetna hladna supa koja slavi prirodnu slatkoću povrća
Ova tradicionalna španska hladna supa, porijeklom iz Andaluzije, spoj je intenzivnih, čistih okusa svježeg povrća i blagog začina koji budi sva osjetila.
Prema riječima Pere Sancheza, renomiranog španskog kuhara iz Sevile, ključ savršenog...