pire krompir
Kremast, svilen i ukusan
Savršen pire krompir: mali trikovi koji prave veliku razliku
Prvi korak ka kremastom i ukusnom pireu jeste kvalitetan izbor krompira.
Idealno je koristiti krompir koji se dobro raspada tokom kuhanja, a prije pripreme obavezno ga ogulite i isjecite na jednake komade.
Na ovaj način krompir će se skuv...
Savjeti kuharice
Najčešće pogreške prilikom kuhanja pirea od krompira
Iako mnogi misle da ga je relativno jednostavno pripremiti (skuhate krumpir, dodate mu mlijeko i maslac i zgnječite), zapravo puno toga može poći po zlu.
Mnogi će krompir prvo skuhati u vodi, no kuharica Rosemary Gill, koja često dijeli sv...
recept
Ne bacajte stari pire krompir, napravite ovaj specijalitet
Najbolje od svega je što krompir-pire možete da iskoristite za vegetarijansku ili za mrsnu varijantu s mesom, u zavisnosti od toga šta jedete.
U pitanju su gnijezda od pire krompira, koja se pune šunkom ili gljivama.
Za početak pripremite...