paprike
Lagano, brzo i neodoljivo
Savršeno kremaste pečene paprike – recept koji morate probati
Sastojci:
4 svježe žute paprike (ili crvene rog paprike)
3 režnja bijelog luka
1/2 kašičice soli
1/3 kašičice papra
150–200 ml vrhnja za kuhanje
Suncokretovo ulje
Priprema:
1. Pečenje paprika:
Operite i osušite paprike. Skratit...
paprike punjene sirom
Domaće, ukusno i jednostavno: Paprike koje nestaju sa stola u trenu
Ova jednostavna, ali ukusna delicija savršeno se slaže uz domaći hljeb, pite, suhomesnate proizvode ili kao dodatak glavnom jelu. Priprema je brza i ne zahtijeva mnogo sastojaka, a rezultat je bogatog i punog okusa.
Sastojci:
Babura papri...
jesenja sezona
Miris pečenih paprika se već osjeti: Domaćice otkrivaju stare recepte
Mnoge domaćice već pripremaju zimnicu, dijeleći recepte i savjete kako bi na sto donijele prave gurmanske đakonije.
U selu Jakovac kod Knjaževca, dvije jetrve – Dragana i Biljana Cvetković – decenijama zajednički pripremaju zimnicu.
Organ...
Tajna najboljih paprika
Punjene paprike: Okus doma koji ne izlazi iz mode
Bez obzira na to volite li ih klasično kuhane u paradajz-sosu, zapečene u rerni, sa mesom i rižom ili bez mesa – jedno je sigurno: punjene paprike su jelo kojem se svi rado vraćamo.
Porijeklo i varijacije
Punjene paprike imaju dugu tradic...
Trik koji štedi vreme
Zimnica gotova za 10 minuta: Recept za kisele paprike bez kuhanja i konzervansa!
Kada krene sezona pripreme zimnice, paprike su u mnogim domaćinstvima nezaobilazan izbor.
Jedan od najomiljenijih načina da ih sačuvate jeste u obliku kiselih paprika u tegli, hrskave, osvježavajuće i savršene kao dodatak gotovo svakom obr...
donosimo recept
Slast od sira i začina: Punjene crvene paprike po marokanskoj recepturi - gotove za 10 minuta!
Roga paprika, specifična po svom obliku i slatko-kiselkastom okusu, u Maroku postaje prava zvijezda u kombinaciji sa sirom i začinima, a ovo jelo pruža jedinstven doživljaj, spremno za samo deset minuta u rerni.
Sastojci:
4 roga paprike...
Obratite pažnju
Ukoliko pravite ove greške pri pripremi paprika, možete pokvariti njihov ukus
Jedna od najčešćih grešaka je kupovina pogrešne vrste paprika. Imajte na umu da su najbolje paprike za punjenje one one koje imaju tanku stijenku, poput babura.
Sljedeća greška koju mnogi prave jeste punjenje paprika do vrha. Ukoliko ovo r...