Ako ste ljubitelj batata, obožavat ćete ovaj jednostavan recept za domaću tjesteninu koja se priprema s samo dva sastojka.
Brza, zdrava i savršeno kremasta, bit će prava zvijezda vašeg stola.
Sastojci za tjesteninu:
- 250 g batata
- 225 g brašna
Sastojci za umak:
- 220 g šampinjona
- 125 ml vrhnja za kuhanje
- 2 kašike parmezana
- So, biber, peršun
Priprema tjestenine:
- Pećnicu zagrijte na 200°C. Batat prerežite na polovice, izbockajte viljškom i stavite na papir za pečenje. Pecite ga 45-60 minuta dok ne omekša.
- Ohladite batat, pa kašikom izvadite unutrašnjost i izgnječite u pire.
- Pomiješajte pire od batata s brašnom i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte ga po želji i izrežite na male komadiće.
- U kipuću vodu stavite tjesteninu i kuhajte dok ne ispliva na površinu.
View this post on Instagram
Priprema umaka:
- Na malo ulja pržite narezane šampinjone 10-ak minuta dok ne omekšaju.
- Dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan, miješajte dok se sve ne poveže u kremasti umak.
- Začinite sa soli, biberom i peršunom.
Finalni korak
- Ocijedite kuhanu tjesteninu i pomiješajte s umakom. Poslužite odmah i uživajte u jednostavnom, ali izuzetno ukusnom obroku!
Ovaj recept je savršena kombinacija brze pripreme i bogatog okusa. Idealno za sve koji žele uživati u zdravom obroku, a pritom ne trošiti previše vremena u kuhinji!