zanimljiv sastojak

Neuobičajeni sastojak za piletinu: Dodajte narandžu i vidjećete razliku

Autor: Žene.ba
Neuobičajeni sastojak za piletinu: Dodajte narandžu i vidjećete razliku
Foto: Freepik

Svi koji vode računa o zdravlju vole se držati osnovne prehrane koja se sastoji od piletine, brokule i riže, ali to ne mora biti tako bljutavo.

Da bi promijenili stvari, isprobajte recept za piletinu i brokulu u jednoj tavi iz The Kitchen cooks-a.

Reklamiran kao "tajni sastojak za kućne kuhare", to je voćni dodatak koji donosi sladak i pikantan profil inače zdravom obroku.

Obožavatelji su bili oduševljeni konačnim rezultatom, a jedan je izjavio da je ovaj recept za piletinu "sočan", ali su dodali gljive i crvenu papriku "za više povrća".

"Svidio mi se ovaj recept. Ukusan je i jednostavan za napraviti." Što se tiče dodatnog sastojka, to je naranča srednje veličine koja čini divan umak za kuhanje piletine.

Umak sa narandžom za piletinu sprema se na jednostavan način:

-Koricu narandže izrendajte u malu zdjelu, a zatim iscijedite sok bez pulpe.

-Umiješajte tri kašike meda, malo čili paste, te jednu i po kašikicu kukuruznog škroba.

-Dodajte so i pržite piletinu u jednom sloju dok ne porumeni na dnu, oko četiri minute, prije nego što je okrenete i pečete još dvije minute.

-Nakon što je piletina pečena, umiješajte umak u istu i zgusnite ga. Nakon toga, dodajte prethodno pečeno povrće.

Služite uz rižu ili prilog po izboru.