Ako volite kombinaciju pjenaste kreme i čokoladne glazure, ovaj kolač je pun pogodak!
Sastojci:
Za koru:
- 7 žumanaca
- 9 kašika šećera
- 9 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 20 kašika mlijeka
- 10 kašika ulja
Za kremu:
- 7 bjelanaca
- 12 kašika šećera
- 5 kašika kakaa
Za glazuru:
- 100 g margarina
- 100 g čokolade za kuhanje
- 10 kašika vode
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno s praškom za pecivo, mlijeko i ulje. Smjesu izlijte u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju. Pecite na 200°C oko 20–25 minuta.
Umutite bjelanca sa šećerom i kakaom. Kremu nanesite na pečenu koru i vratite u rernu na 150°C još 10–15 minuta.

Za glazuru otopite čokoladu, margarin i vodu. Prelijte preko ohlađenog kolača.
grad u najboljim izdanjima
Outfiti Sarajeva ove zime: Kada hladnoća postane modna inspiracija
Nesvakidašnje zaruke
Ko je Aida Čičkušić, žena koja je osvojila Damira Džumhura?
savjeti za mame