I da, imamo recept

Hrskava korica, sočan biskvit: Pripremite medenu slasticu s bademom

Autor: Žene.ba
Hrskava korica, sočan biskvit: Pripremite medenu slasticu s bademom
Foto: Pexels

Okrugli kolač s nježno hrskavom koricom i bogatim bademovim okusom pravo je zadovoljstvo za nepce. 

Medena slatkoća u paru s blago tostiranim bademovim listićima donosi fini balans između nježnog i malo hrskavog, savršen za uživanje uz popodnevnu kafu ili čaj.

Sastojci:

  • 150 g bademovog brašna
  • 100 g glatkog brašna
  • 150 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 3 jaja
  • 100 ml meda
  • 100 ml jogurta
  • 1 kašika praška za pecivo
  • malo soli
  • bademovi listići za dekoraciju

Priprema

Maslac i šećer umutite u kremastu smjesu, zatim dodajte jaja, med i jogurt. Suhe sastojke pomiješajte i umiješajte u vlažne.

Smjesu izlijte u kalup, pospite bademovim listićima i pecite 35-40 minuta na 170 °C dok kolač ne dobije zlatnu koricu.

Ovaj kolač donosi sklad medene slatkoće i bademove teksture — jednostavan izbor za svaki stol.

Prijatno!