Jela s bundevom odlično se uklapaju i sa tjesteninom. Fini umak, tjestenina i bundeva uz tople začine poput cimeta ugrijat će vas kada dođu hladni jesenji dani.
Sastojci:
- 1 mala butternut tikva (oguljena i narezana na četvrtine)
- 2 čajne kašike maslaca
- maslinovo ulje
- 3 grančice ružmarina
- 4 supene kašike crème fraiche (ili kiselo vrhnje)
- prstohvat cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- sol
- papar
- prstohvat čilija
- 300 g svježeg špinata
- parmezan za posluživanje
- 400 g tjestenine
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Četvrtine tikve stavite na lim za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici oko 40 minuta dok ne omekšaju. Nakon što je tikva pečena, ostavite da se malo ohladi i izblendajte.
Tjesteninu skuhajte prema uputama. Na tavi otopite maslac i dodajte ružmarin, a nakon nekoliko minuta ga izvadite i dodajte pire od tikve, crème fraiche, čili, cimet i muškatni oraščić. Dodajte sol i papar.
Na kraju umiješajte tjesteninu i posipajte parmezanom.
grad u najboljim izdanjima
Outfiti Sarajeva ove zime: Kada hladnoća postane modna inspiracija
Nesvakidašnje zaruke
Ko je Aida Čičkušić, žena koja je osvojila Damira Džumhura?
savjeti za mame