Obratite pažnju

Dio tijela koji često zanemarujemo: Savjeti za zaštitu vlasišta od sunca

Autor: Žene.ba
Dio tijela koji često zanemarujemo: Savjeti za zaštitu vlasišta od sunca
Foto: Ilustracija

Sigurno ste čuli za važnost zaštite kože od sunca, ali jeste li razmišljali o zaštiti svog vlasišta? Sunce može biti štetno za osjetljivu kožu našeg tjemena, posebno ako imate rijetku kosu ili ako se tjemeno vlasište često izlaže suncu. Bez odgovarajuće zaštite, vaše vlasište može postati crveno, upaljeno ili čak opečeno od sunca.

Postoji nekoliko jednostavnih načina kako možete zaštititi svoje vlasište od štetnih sunčevih zraka. Prvo, možete koristiti šešire ili kape s širokim obodom kako biste pokrili vlasište i zaštitili ga od izravnog sunca. Također, možete koristiti posebne sprejeve ili losione za kosu koji sadrže SPF kako biste dodatno zaštitili kožu na vašem tjemenom području.

Važno je zapamtiti da sunce može oštetiti ne samo kožu, već i kosu. Izlaganje suncu može uzrokovati suhoću, lomljenje i blijedenje kose, posebno ako je već oštećena. Stoga, osim zaštite vlasišta, važno je i zaštititi kosu od sunca korištenjem posebnih proizvoda za zaštitu od sunca za kosu ili nošenjem šešira ili kapa.

Ne zaboravite na zaštitu svih dijelova tijela od sunca kako biste osigurali zdravu i sigurnu kožu i kosu tokom ljetnih mjeseci.