Sastojci:
Četiri jaja (odvojeno bjelanca i žumanca), 300 grama čokolade, voće po izboru
Priprema:
Zagrijte rernu na 170 stepeni.
Istopite 200 grama čokolade na pari. Odvojite bjelanca i žumanca. Mikserom umutite bjelanca da formiraju čvrstu pjenu.
U rastopljenu čokoladu dodajte žumanca, jedno po jedno i umutite žicom. Zatim u to dodajte nekoliko kašika umućenih bjelanaca, promiješajte, pa opet naizmjenično dodajte bjelanca i miješajte.
Smjesu nalijte u pleh podmazan ili obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta.
Kada se kolač malo ohladi, odozgo prelijte još 100 grama istopljene čokolade, a odozgo poredajte voće po izboru.
Cdm.me
grad u najboljim izdanjima
Outfiti Sarajeva ove zime: Kada hladnoća postane modna inspiracija
Nesvakidašnje zaruke
Ko je Aida Čičkušić, žena koja je osvojila Damira Džumhura?
savjeti za mame