THE TORTURED POETS DEPARTMENT

Taylor Swift započinje novu eru

Autor: Žene.ba
Taylor Swift započinje novu eru
Foto: Instagram

Najveća muzička zvijezda 21. stoljeća, Taylor Swift predstavlja svoj jedanaesti studijski album „The tortured poets department'' – kolekciju ogoljenih emocija spakovanih u opjevanu poeziju.

Umjetnica u novoj etapi svoje karijere patnju iz teškog životnog perioda pretače u melanholične stihove ispraćene pop zvukom sa primjesama synth-popa na kojem je radio producent Jack Antonoff, a na projektu se pridružio i umjetnik Aaaron Dessner.

''Ovo je antologija novih radova koji se osvrću na događaje, stavove i osjećaja iz jednog fatalističkog trenutka u vremenu koji je bio senzacionalan, ali istom mjerom i jako bolan. Ovaj period autorovog života je završen – poglavlje je zatvoreno i nema osvete i potrebe za dokazivanjem sada kada su rane zaliječene. Kada malo bolje pogledam, mnoge od tih rana nastale su svjesno. Ovaj pisac vjeruje da naše suze postaju svete kada se pretoče u tintu na papiru. Možemo se osloboditi svoje najtužnije priče tek kada je ispričamo. I sve što ostaje je poezija“, napisala je Taylor Swift na svom Instagram profilu.

Samo dva sata nakon izlaska 16 pjesama u okviru novog izdanja, umjetnica je bez prethodne najave slušateljima darovala još 15 potpuno novih pjesama upakiranih u izdanje ''The tortured poets department: The anthology'' – ovaj tajni projekt je finale pjevačicine priče predstavljene kroz elegičnu poeziju.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Uz 31 novu pjesmu, pjevačica je danas objavila spot za singl ''Fortnight'', duet na kojem joj se pridružuje cijenjeni muzičar Post Malone. Pjesma ''Fortnight'' je uvodna pjesma na izdanju i također je jedan od dva dueta na albumu – projekt sadrži i duet sa umjetnicom Florence + The Machine pod nazivom ''Florida''.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu