Neuobičajeni sastojak za piletinu: Dodajte narandžu i vidjećete razliku
Da bi promijenili stvari, isprobajte recept za piletinu i brokulu u jednoj tavi iz The Kitchen cooks-a.
Reklamiran kao "tajni sastojak za kućne kuhare", to je voćni dodatak koji donosi sladak i pikantan profil inače zdravom obroku.
Obožavatelji su bili oduševljeni konačnim rezultatom, a jedan je izjavio da je ovaj recept za piletinu "sočan", ali su dodali gljive i crvenu papriku "za više povrća".
"Svidio mi se ovaj recept. Ukusan je i jednostavan za napraviti." Što se tiče dodatnog sastojka, to je naranča srednje veličine koja čini divan umak za kuhanje piletine.
Umak sa narandžom za piletinu sprema se na jednostavan način:
-Koricu narandže izrendajte u malu zdjelu, a zatim iscijedite sok bez pulpe.
-Umiješajte tri kašike meda, malo čili paste, te jednu i po kašikicu kukuruznog škroba.
-Dodajte so i pržite piletinu u jednom sloju dok ne porumeni na dnu, oko četiri minute, prije nego što je okrenete i pečete još dvije minute.
-Nakon što je piletina pečena, umiješajte umak u istu i zgusnite ga. Nakon toga, dodajte prethodno pečeno povrće.
Služite uz rižu ili prilog po izboru.